hospitalisatieverzekering

Heb je een hospitalisatieverzekering lopen via je werkgever? Of heb je een nieuwe baan gevonden en krijg je een extra hospitalisatieverzekering aangeboden? Dat is goed nieuws!

Een opname in het ziekenhuis kan namelijk zeer grote kosten met zich mee brengen. Een goede hospitalisatieverzekering is dus van uiterst groot belang om je hiervoor te beschermen. Daarom nemen veel werkgevers dit in hun verloningspakket op.

hospitalisatieverzekering

Maar wat als je ooit op pensioen gaat of verandert van werk? Wat gebeurt er dan met je hospitalisatie? Kan je deze behouden? Wat moet je hiervoor betalen? Moet je een nieuwe medische vragenlijst invullen? In dit artikel geven we je antwoord op deze vragen.

Loopt je arbeidscontract af? Wat met je hospitalisatieverzekering?

Stap je over naar een andere werkgever en biedt deze ook een hospitalisatieverzekering aan? Dan kan je jezelf uiteraard gewoon aansluiten op de nieuwe groepspolis. De oude polis zal automatisch worden stopgezet.

Vergelijk ook best kort de voorwaarden van beide plannen. Indien je nieuwe polis slechtere voorwaarden heeft, kan je ook de oude groepsverzekering individueel verderzetten. Dit doe je dan uiteraard bij dezelfde verzekeringsmaatschappij waarbij je al bent aangesloten via het werk.

De verzekeraar is verplicht om je verder te verzekeren na uitdiensttreding vanwege de wet Verwilghen. Let wel op, voor de premie is meestal de nieuwe leeftijd van toepassing. Je kan jezelf beschermen tegen een te hoge premie d.m.v. een voorfinanciering met een wachtverzekering.

hospitalisatieverzekering

Ben je meer dan 2 jaar aangesloten bij de verzekeraar voor je collectieve hospitalisatieverzekering, dan wordt de collectieve verzekering omgeschakeld in een individuele zonder medische vragenlijst. Ben je minder dan 2 jaar verzekerd bij de verzekeraar via je werkgever, dan moet je mogelijks een nieuwe vragenlijst invullen.

Wanneer je nieuwe werkgever geen hospitalisatieverzekering aanbiedt, of wanneer je nog geen nieuwe werkgever hebt, kan je dus steeds je polis individueel verderzetten.

10 tips om te besparen op je belastingen? Lees hier

Maak gebruik van voorfinanciering of een wachtpolis

hospitalisatieverzekering

Wanneer je aansluit bij een collectieve hospitalisatieverzekering via je werkgever, heb je de mogelijkheid om een wachtpolis af te sluiten. Hiermee verzeker je de voortzetting van je verzekering na het arbeidscontract en voorkom je hogere premies.

Hiermee denk je ook aan je toekomt, want je wordt er uiteraard niet jonger op. Hoe ouder je bent, hoe hoger de premie als jezelf individueel aansluit.

Een wachtpolis is een verzekering die er voor zorgt dat je de voorwaarden van de hospitalisatieverzekering via je werkgever kan verder zetten zonder een hogere premie te betalen, ook bij pensioen!

Gerelateerd: Wat is het nu van een uitvaartverzekering?

hospitalisatieverzekering

De premie wordt dan namelijk berekend op de leeftijd dat je de wachtpolis hebt afgesloten. Je hebt er dus baat bij om dit zo vroeg mogelijk in orde te brengen.

De juiste wachtpolis, heb je vaak ook nog extra waarborgen, die je collectieve hospitalisatieverzekering niet dekt!

Gratis advies op maat

Wil jij ook je financiën, belastingen en sociale zekerheid volledig op orde hebben? Ook jij hebt recht op 1 uur gratis, persoonlijk en onafhankelijk advies.

Een Adviesgesprek kan zowel digitaal op afstand, of bij je thuis. Je hoeft je dus niet te verplaatsen.

Interesse?

Vul je gegevens in en we nemen zo spoedig mogelijk met je contact op.

* indicates required

Tekst door Sam Daemen, Copywriter